Κλασσική Δερματολογία - Αφροδισιολογία

Δερματολογία


​Ακμή

Πρόκειται για νόσο της τριχοσμηγματικής μονάδας, η οποία προέρχεται από την αυξημένη λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων. Ενώ είναι συνήθης στην εφηβική ηλικία, τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί έξαρση και σε άλλες ηλικίες, η οποία αποδίδεται στον σύγχρονο τρόπο ζωής, τη χρήση καλλυντικών, τη διατροφή, τις περιβαλλοντικές συνθήκες και την ψυχολογική κατάσταση του ατόμου. Η θεραπεία μπορεί να είναι τοπική, να λαμβάνεται από το στόμα ή να είναι επεμβατική, ανάλογα με το είδος της ακμής.   

Κνίδωση

Η πιο κλασσική δερματική αλλεργία, που προκαλεί τη χαρακτηριστική βλάβη τους πομφούς. Τα αίτια που την προκαλούν είναι πολλά όπως και οι θεραπείες αντιμετώπισή της.

Σπίλοι - Δερματοσκόπηση

Εξέταση και έλεγχος των επονομαζόμενων «ελιών» μέσω της δερματοσκόπησης και χειρουργική αφαίρεσή τους για αισθητικούς λόγους ή για λόγους υγείας.

Ψωρίαση

Είναι μια χρόνια φλεγμονώδης δερματοπάθεια που προκαλεί την εμφάνιση στο δέρμα μικρού ή μεγάλου μεγέθους παχιές, κόκκινες πλάκες που καλύπτονται από αργυρόχροα λέπια. Τις περισσότερες φορές συνοδεύεται από κνησμό. Για την αντιμετώπισή της απαιτείται θεραπεία είτε τοπική, ή από του στόματος, ενώ υπάρχουν και πιο νέες βιολογικές θεραπείες.

Έκζεμα - Δερματίτιδα

Το έκζεμα και η δερματίτιδα εμφανίζουν την ίδια κλινική εικόνα, διαφέρουν όμως ως προς την αιτιολογία τους, καθώς η μία είναι ενδογενής κατάσταση και η άλλη οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες. Τα συνηθέστερα χαρακτηριστικά συμπτώματα είναι κνησμός, ερυθρότητα και ξηρότητα του δέρματος, ενώ η θεραπεία και των δύο είναι τοπική και συστηματική.

Ροδόχρους νόσος

Πρόκειται για μια φλεγμονώδη δερματοπάθεια, η οποία χαρακτηρίζεται από μεγάλη ευαισθησία του δέρματος το οποίο συχνά εμφανίζει ευρυαγγείες, ερυθρότητα και υψηλή θερμοκρασία. Η νόσος προσβάλλει το πρόσωπο, ανά περιπτώσεις και τα μάτια, ενώ μπορεί να εμφανίζεται μαζί με άλλες συστηματικές παθήσεις. Απαιτείται θεραπεία.

Ιδρωταδενίτιδα

Φλεγμονή του τριχοσμηγματικού θύλακα σε περιοχές, όπου υπάρχουν άφθονοι ιδρωτοποιοί, εκκρινείς και αποκρινείς (μασχάλες, μηρογεννητικές πτυχές). Προκαλεί επώδυνες βλάβες, οι οποίες δύσκολα υποχωρούν χωρίς θεραπεία.

Μολυσματικό κηρίο

Είναι μια εξαιρετικά συχνή λοίμωξη της επιδερμίδας, που εμφανίζεται κυρίως στην παιδική ηλικία. Είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και χρειάζεται θεραπεία.

Παρασιτικές Δερματοπάθειες (ψώρα, φθειρίαση, παρασιτική κνηφή)

Οι δερματοπάθειες αυτές οφείλονται σε διάφορα παράσιτα (άκαρι ψώρας, οικιακά ακάρεα, ψείρες, ψύλλοι) ή έντομα και είναι έντονα κνησμώδη.

Παθήσεις νυχιών - ονυχίες

Οι παθήσεις των νυχιών, ορισμένες φορές είναι πιθανό να οφείλονται σε συστηματική πάθηση ή υποκείμενη δερματοπάθεια ενώ άλλες φορές αφορούν αποκλειστικά τα νύχια. Θεραπεία επιδέχονται κάποιες από αυτές, ενώ άλλες όχι.

Θυλακίτιδες

Έτσι ονομάζονται οι παθήσεις του τριχικού θυλάκου, η αιτιολογία των οποίων οφείλεται σε ποικίλους μικροοργανισμούς. Θεραπεύονται πλήρως με τη χρήση των κατάλληλων σκευασμάτων.

Μυκητιάσεις

Πρόκειται για παθήσεις του δέρματος, των νυχιών ή των τριχών οι οποίες οφείλονται σε μύκητες. Απαιτούν θεραπεία, είτε τοπική ή από του στόματος.

Δοθιήνες

Οξεία, σταφυλοκοκκική φλεγμονή του τριχικού θυλάκου και των γύρω ιστών, που απαιτεί άμεση θεραπεία.

Τριχόπτωση

Είναι η αραίωση του τριχωτού της κεφαλής, ή η απόπτωση των τριχών. Μπορεί να οφείλεται είτε σε ενδογενείς ή εξωγενείς παράγοντες, ενώ βελτιώνεται με την κατάλληλη θεραπεία.

Αλωπεκίες

Ονομάζεται η αραίωση των τριχών από το τριχωτό ή το γένειο ή άλλο έντριχο σημείο του σώματος. Οι αιτιολογίες τους ποικίλουν, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτείται μακροχρόνια θεραπεία.

Λεύκη

Είναι η απώλεια χρώματος του δέρματος σε ποικίλα σημεία του σώματος, λόγω αυτοάνοσων μηχανισμών.

Αφροδισιολογία

Αιδοιοκολπίδες

Πρόκειται για φλεγμονές των γυναικείων έξω γεννητικών οργάνων. Η αιτιολογία τους ποικίλλει ενώ αντιμετωπίζονται με κατάλληλη θεραπεία.

Βαλανοποσθίτιδες

Είναι η φλεγμονή του πέους(βάλανος - πόσθη - ακροποσθία). Η αιτιολογία της ποικίλλει ενώ θεραπεύεται με την κατάλληλη αγωγή.

Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Αντιμετώπιση ποικίλων ΣΜΝ (βλεννόρροια, σύφιλη, κονδυλώματα, έρπητας, μολυσματική τέρμινθος, καντιτιάσεις λοιμώξεις από τριχομονάδες), μέσω της κατάλληλης αγωγής, μετά τη διενέργεια των απαραίτητων εξετάσεων.

Έρπης

Πρόκειται για ιογενή βλάβη που οφείλεται στον ιό του απλού έρπητα και εμφανίζεται στα γεννητικά όργανα. Συγκαταλέγεται στα ΣΜΝ και αντιμετωπίζεται με αντιική θεραπεία.

Κονδυλώματα

Πρόκειται για ιογενείς βλάβες, που οφείλονται στον ιό HPV. Τα κονδυλώματα θεωρούνται σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Η αντιμετώπισή τους γίνεται με τις μεθόδους της κρυοπηξίας, του Laser, της ποδοφυλλίνης - ποδοφυλλοτοξίνης τοπικά.

Μολυσματική τέρμινθος

Ιογενείς βλάβες του δέρματος, που προσβάλλουν την περιοχή των γεννητικών οργάνων σε ενήλικα άτομα. Πρόκειται για σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Περισσότερες ΠληροφορίεςInformationΣτοιχεία ΕπικοινωνίαςΤηλ./Fax: 26650 28666
Κιν.: 6973 88 51 65
E-mail: marina_spirova@yahoo.com